dijous, 16 de juny del 2011

Treball del llibre: No em pots dir adèu

No em pots dir adéu:

Treball sobre el llibre: Jesús Cortés, No em pots dir adéu, ed. Bromera

Argument:

Zaida és una jove afrovalenciana de setze anys. Sofreix el primer desengany amoròs de la seua vida i pensa que l’única sortida que té és el suïcidi. La seua millor amiga, Sandra, s’assabenta del que vol fer i intenta ajudar-la. Una vegada passat tot, Sandra vol donar el que es mereix a Met, el xic que ha fet que la seua amiga haguera pres aquella decisió.

Víctor, un jove enamorat de Sandra, decideix ajudar la seua amiga a buscar a aquest Met que no coneixen de res, i les úniques informacions que tenen és que el seu nom és Jaume i que és un aficionat a les motos: té una Harley.

Per trobar a aquest motorista mouen cel i terra: s’enfronten a la vida nocturna, al món de les drogues i a un seguit de perills més.

Aconseguiran trobar en Met? Per què aquest va deixar plantada Zaida? Què passarà entre Sandra i Víctor?

Temps:

La història transcorre a l’actualitat.

Lloc:

Els fets que es narren ocorren a València.

Narrador i punt de vista:

El llibre està escrit en tercera persona, des del punt de vista extern, és a dir, el narrador és un narrador omniscient que no intervé en la història relatada i se situa fora d'ella.

Personatges principals:

- Zaida: afrovalenciana que ha de fer front al seu primer desengany amoròs, ja que el seu nuvi l’ha deixada plantada en una cita, sense donar-li cap explicació.

- Sandra: és la millor amiga de Zaida i farà tot el possible per ajudar-la

- Víctor: enamorat de Sandra, farà tot el possible per conquistar-la.

Personatges secundaris:

- Met: és un apassionat per les motos. Ell és el que va deixar plantada a Zaida, encara que té els seus motius.

- Eva, Lorena i Esther: són de la colla de Sandra i Zaida, encara que últimament s’estaven distanciant.

Autor:

Jesús Cortés és un escriptor valencià de literatura juvenil. Nascut a Torrent a l’any 1962, va ser finalista del premi de narrativa juvenil Vila de l’Eliana 1992 amb la novel·la ¡Plom, més que plom! També és autor d’ El somni de Frani d’Àlex & Cia Detectius, novel·les que destaquen pels seus valors didàctics.

Opinió personal:

Vaig elegir aquest llibre perquè no trobava a les llibreries el llibre de Marta dibuixa ponts i el vaig veure per casa i em va cridar l’atenció.

El llibre m’ha agradat. La forma d’escriure que té aquest escriptor fa que t’enganxes al llibre com si a tu t’estigueren ocorrent els fets que narra.

A més, en el llibre ens apareixen alguns temes com el racisme, l’amistat, amor, les decisions sobtades... que ens fan reflexionar.

També, una cosa que m’ha agradat del llibre és el seu final, és molt obert, perquè cada lector puga imaginar-se el que desitge.

És un llibre recomanable per a lectors i lectores joves interessats pels temes conflictius d’actualitat.

Aitana Castro Tomás, 2n ESO D

1 comentari:

  1. sigo sin saber komo voy a hacer un trabajo sobre este libro para mañana

    ResponElimina